Oikaisu Sdp esittämiin syytöksiin yleissitovuudesta ja palkkauksesta

11.06.2021

Perussuomalaiset ovat pitkään puhuneet verotuksen ja palkansivukulujen isosta muutoksesta työpaikkojen lisäämiseen ja käteen jäävän palkanosan parantamisesta.
Myös maahanmuutosta pitää tehdä valtion kannalta kannattavaa ettei tukien jälkeen tule tappiota. 

 Osa ymmärtää sen että tähän mehiläispesään sörkkiminen oli myös taktinen veto.
Varmasti monikin kansasta miettii samaa että elinkeinoelämä ja  liitot ovat kaivautuneet todella syvälle poteroihin ja mitään uudistusta saada tehtyä.
Viimeisimpänä joka toistanut samaa kaavaa ettei päätöstä saada on eläkeputkineuvottelut. 

 Tarkoitus oli että EK ja liitot heräisivät neuvotteluasemiinsa ja yhteistyöhön.

 Summasummarum toisinsanoen työpaikkoja tulee saada lisää, palkkaa lisää ostovoiman sekä varallisuuden parantamiseksi ja lisää isoja yritysinvestointeja. 
Näistä Halla-aho on puhunut pitkään eri youtube haastatteluissa.

lainaus iltalehti:
 Halla-ahon mukaan syytä on "sekä ay-liikkeessä ja sen poliittisissa jatkeissa että elinkeinoelämässä ja sen poliittisissa jatkeissa".

- Kummallakin osapuolella on ymmärrettävä pointti, mutta kumpikin kieltäytyy katsomasta kokonaisuutta ja hakemasta ratkaisuja, jotka olisivat siedettäviä myös toiselle osapuolelle ja kestäviä pitkällä aikajänteellä.

Perussuomalainen ratkaisu tähän yhtälöön on palkkaveron leikkaus pieni- ja keskituloisilla työssä käyvillä, palkan sivukulujen karsiminen, yritysverotuksen keventäminen ja uudistaminen siten, että se kannustaa investointeihin; asumisen, liikkumisen, kuljetusten ja energian hinnan laskeminen. Tämä on mahdollista, jos siihen on poliittista tahtoa. Vähentyvät verotulot kompensoituvat osittain korkeammalla työllisyydellä ja pienenevillä julkisilla menoilla, Halla-aho sanoi.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/fba73eed-c3a0-494a-9d2f-51a0803f43b0

lainaus forssan lehti:

 Viesti oli rakentaa siltaa työntekijöiden ja työnantajien välille. Kummankin osapuolen pääedustajat ja niiden jatkeena toimivat poliittiset liikkeet takertuvat olemassa oleviin rakenteisiin osin historiallisista ja ideologisista syistä. Tämä saattaa johtaa ja on osin johtanutkin teollisuustyön siirtymiseen muualle Suomesta ja muun suorittavan työn teettämiseen ulkomailta tulleilla, jotka suostuvat kotimaista työvoimaa huonompiin työehtoihin.

On sekä työntekijän että työnantajien, yrittäjien, etu löytää ratkaisuja, joilla voidaan turvata työpaikkojen säilyminen ja toisaalta se, että työtä kannattaa ja pystyy teettämään. Joillain aloilla työehtosopimus estää nykyisellään paikallisen sopimisen, vaikka nimenomaan työntekijä sellaista haluaisi. Etenkin pienien ja keskisuurten yritysten osalta olisi mahdollista löytää sopimalla parempia ratkaisuja vaikeissa tilanteissa kuin yt-menettely ja irtisanomiset, jos mahdollisuus tähän annettaisiin. Tämä ei tarkoita että työntekijän oikeuksista ja työttömyysturvasta oltaisiin luopumassa.
 https://www.forssanlehti.fi/mielipiteet/nain-vaalien-alla-saamme-kuulla-olevamme-vasemmiston-mielesta-liian-oikealla-oikeiston-mielesta-liian-vasemmalla-1181072

lainaus karjalainen:
Tarkkaan ottaen Halla-aho ei niitä kyseenalaistanut vaan syytti sekä ay-liikettä että elinkeinoelämää joustamattomuudesta ja pyrkimyksestä pitää kaikki ennallaan. Hän kuitenkin heitti vielä viikon aikana bensaa liekkeihin, kun ei tapansa mukaan suostunut peruuttamaan yhtään kannanotoistaan vaan yltyi niiden saamista reaktioista ilmeisen tyytyväisenä toteamaan Iltalehdenvaalikeskustelussa, ettei työehtosopimusten yleissitovuus ole perussuomalaisille mikään pyhä lehmä.

Oli vaalitaktisesti viisasta Halla-aholta haastaa vasemmistoa ja pyrkiä taas varjosta valoon. Pian nähdään, tuottaako tämä laskelmoitu agitaatio myös tulosta.
https://www.karjalainen.fi/mielipide/kolumni-halla-aho-pyrki-tuomaan-perussuomalaiset-varjosta-valoon-vaalitaktisella-agitaatiollaan


Lainaus duunitori:
 "Pienipalkkaisen työstä jää liian vähän käteen. Meillä on myös paljon ihmisiä jotka tekevät osa-aikatöitä ilman omaa valintaansa", kommentoi vaalien ääniharaviin kuulunut Laura Huhtasaari vaalikoneen avoimessa vastauksessaan.

Paljon parjattu aktiivimalli ei puolestaan saa kannatusta perussuomalaisilta ehdokkailta. Heistä vain 6 prosenttia pitää vaalikonevastausten perusteella aktiivimallia onnistuneena uudistuksena.

Kyllä paikalliselle sopimiselle, ei palkkajoustoille

Perussuomalaiset uskoo hallitusohjelmassaan, että suomalaisille työmarkkinoille tarvitaan lisää joustoja kohentamaan tuottavuutta ja parantamaan yritysten kilpailukykyä. Joustoja puolue loisi yleissitovilla työehtosopimuksilla ja lisäämällä paikallista sopimista.

75 prosenttia perussuomalaisista ilmoittaakin vaalikoneessa kannattavansa paikallisen sopimisen lisäämistä. Sen sijaan palkasta puolue ei ole valmis joustamaan ainakaan alaspäin - 12,5 prosenttia perussuomalaisista uskoo, että vaikeasti työllistettäville, kuten osatyökykyisille, pitkäaikaistyöttömille ja maahanmuuttajille, pitäisi voida maksaa työehtosopimuksia pienempää palkkaa.

Pienyrittäjien ja keskituloisten asialla

Perussuomalaiset kantavat erityistä huolta pienyrittäjistä ja 95 prosenttia perussuomalaisista ehdokkaista uskoo, että yrittäjien sosiaaliturvaa on parannettava. Lisäksi puolue ehdottaa selvitettäväksi, voisiko vanhempainvapaiden kulut siirtää työnantajalta yhteiskunnalle.

 Perussuomalaiset ehdottavat myös Viron mallia pk-yrittäjän verotukseen: tuloja verotettaisiin vasta kun voittoja nostetaan.
 https://duunitori.fi/tyoelama/perussuomalaiset-tyollisyysteemat

lainaus yle:
 Halla-ahon mukaan Suomen työllisyysastetta ei saada korjatuksi niin kauan, kun ay-liike vastustaa työttömyysturvan ja irtisanomissuojan heikennyksiä, paikallisen sopimisen lisäämistä, työehtosopimusten yleissitovuuden purkamista ja lakko-oikeuden rajoittamista. Työnantajapuolelta taas puuttuu Halla-ahon mukaan ymmärrys siitä, että myös työntekijöiden neuvotteluasema on turvattava jollakin tavalla.

Ratkaisuksi Halla-aho esittää työperäisen maahanmuuton rajoittamista. Hänen mukaansa ulkomailta Suomeen tuleva työvoima vääristää työmarkkinoita, sillä työperäiset maahanmuuttajat suostuvat hänen mukaansa suomalaisia heikompiin työehtoihin ja palkkaan.

- Nykyistä joustavampi malli on mahdollinen, jos samaan aikaan suomalaisen työtekijän asema turvataan työvoiman tuonnilta ja taataan terve tasapaino työvoiman kysynnän ja tarjonnan välillä, Halla-aho sanoi.
 https://yle.fi/uutiset/3-11955034

lainaus mtv: 
 Halla-ahon mukaan ay-liike vastustaa liian hanakasti työehtosopimusten yleissitovuuden ja ansiosidonnaisen työttömyysturvan heikennyksiä. Elinkeinoelämä puolestaan kannattaa ulkomaisen työvoiman maahanmuuton vapauttamista suomalaisen työntekijän aseman kustannuksella.

Halla-aho toisti, että perussuomalaiset esittää työperäisen oleskeluluvan edellytykseksi noin 3  000 euron kuukausituloja.

- Sikäli kuin matalapalkka-aloille tarvitaan välttämättä lisätyövoimaa ulkomailta, tulee katkaista yhteys maahan tulemisen ja maahan jäämisen väliltä. Toisin sanoen: ei pääsyä sosiaaliturvan piiriin, ei oikeutta perheenyhdistämiseen, ei pysyvää oleskelulupaa, ei kansalaisuutta.

Halla-ahon mukaan perussuomalaiset parantaisi Suomen julkista taloutta keventämällä pieni- ja keskituloisten palkkaverotusta ja yritysverotusta.

Halla-ahon mukaan vähentyvät verotulot paikattaisiin korkeammalla työllisyysasteella ja pienenevillä julkisilla menoilla. Halla-aho kertonut, mistä perussuomalaiset leikkaisi julkisia menoja maahanmuuton kustannusten ja kehitysavun lisäksi.
 https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/seuraa-suorana-klo-10-perussuomalaisten-jussi-halla-ahon-puhe-puoluevaltuuston-kokouksessa/8155444#gs.318de7

© 2021 Paul Kuivalahti. Kaikki oikeudet pidätetään.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita